Λαζάνια με λαχανικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 500γρ. ανθότυρο
  • 300γρ. κεφαλοτύρι ή αντίστοιχο τυρί
  • 300γρ. μοτσαρέλα
  • 2 μελιτζάνες
  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 2-3 καρότα
  • ½ κιλό λευκά μανιτάρια

για τη σάλτσα

  • ⅓ φλιτζάνι λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • λίγος βασιλικός
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. κρεμμύδι και σκόρδο με το λάδι, προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 15 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος..
  2. Σοτάρουμε τα λαχανικά κομμένα σε κύβους μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα.. Ζεματίζουμε απλά τα λαζάνια σε βραστό νερό με αλάτι και λίγο λάδι.
  3. Σε ταψάκι βουτυρωμένο, στρώνουμε μία σειρά λαζάνια, ρίχνουμε το 1/3 της σάλτσας ντομάτας κατόπιν το 1/3 των λαχανικών και το 1/3 των δύο τυριών (ανθότυρο και κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.) ανακατεμένα και τέλος το 1/3 της μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες..
  4. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες δύο φορές (δηλαδή τρεις στρώσεις). Τελειώνουμε με μια στρώση μοτσαρέλα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  6. Ψήνουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά, κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνω για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Η λέξη λαζάνια (lasagna) προέρχεται από την ελληνική λέξη λάσανα που σήμαινε ένα δοχείο ή πιάτο στο οποίο έψηναν φαγητά. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν αυτή τη λέξη και για φαγητά ψημένα σε αυτό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4440 Εμφανίσεις σήμερα: 0