Λαρδί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.8 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό λίπος χοιρινό
cooklathina
Ποσότητα: 1 - 2 βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα κομμάτια του λίπους από τοιχόν κομμάτια κρέατος, τα πλένουμε καλά και τα στεγνώνουμε. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
  2. Σε κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (στο ½ με μέγιστο το 3,στο 1- 1 ½ με μέγιστο το 6, στο 2 με μέγιστο το 9) βάζουμε τα κομμάτια του λίπους να μαγειρευτούν.
  3. Την πρώτη 1 ώρα ανακατεύουμε ανα διαστήματα για να μην κολλήσουν στην κατσαρόλα όση ώρα θα λιώνουν και θα χάνουν τα υγρά τους. Σιγοβράζουμε για περίπου 4 ώρες συνολικά. Περνάμε το υγρό λίπος από τουλπάνι και γάζα. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
  4. Διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Αυτό το ήξερες

Λαρδί ονομάζεται το χοιρινό λίπος που χρησιμοποιείται τόσο για την συντήρηση τροφίμων όσο και για το μαγείρεμα. Παρασκευάζεται από το λίπος που βρίσκεται στην κοιλιά του γουρουνιού. Είναι προτιμότερο...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Χοιρινό λίπος θα βρείτε σε κρεοπωλείο (συνήθως χρειάζεται παραγγελία).

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10172 Εμφανίσεις σήμερα: 3