Πασπαλάς Χαλκιδικής

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό (από τον λαιμό)
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • λαρδί (χοιρινό λίπος)
cooklathina
Ποσότητα: 20 άτομα
Μακεδονία (Χαλκιδική)

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. μέχρι να μαλακώσει.
  2. Τηγανίζουμε το κρέας σε και τα λουκάνικα σε χοιρινό λίπος προσθέτοντας λίγο αλάτι.
  3. Βάζουμε σε πήλινο σκεύος, συμπληρώνουμε λίπος χοιρινό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας και κλείνουμε με το πήλινο καπάκι.
  4. Σεβίρουμε κρύο ή ζεστό σαν μεζέ.
Χαλκιδική
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

Ο Πασπαλάς, εκτός από την περιοχή της ευρύτερης Χαλκιδικής, είναι παραδοσιακός μεζές και της Εύβοιας με την διαφορά ότι στην Εύβοια γίνεται μόνο με χοιρινό κρέας. Παραδοσιακά φτιάχνεται τα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3562 Εμφανίσεις σήμερα: 1