Ο Πασπαλάς, εκτός από την περιοχή της ευρύτερης Χαλκιδικής, είναι παραδοσιακός μεζές και της Εύβοιας με την διαφορά ότι στην Εύβοια γίνεται μόνο με χοιρινό κρέας. Παραδοσιακά φτιάχνεται τα...
Πασπαλάς Χαλκιδικής
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κρέας χοιρινό (από τον λαιμό)
- 2 λουκάνικα χωριάτικα
- λαρδί (χοιρινό λίπος)
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 20 άτομα
Μακεδονία (Χαλκιδική)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. μέχρι να μαλακώσει.
- Τηγανίζουμε το κρέας σε και τα λουκάνικα σε χοιρινό λίπος προσθέτοντας λίγο αλάτι.
- Βάζουμε σε πήλινο σκεύος, συμπληρώνουμε λίπος χοιρινό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας και κλείνουμε με το πήλινο καπάκι.
- Σεβίρουμε κρύο ή ζεστό σαν μεζέ.
Χαλκιδική
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8501
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο