Λαχανόψωμο
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο
 - 300γρ. ελαιόλαδο
 - 4 πράσα ψιλοκομμένα
 - 5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
 - ½ φλιτζ. μαϊντανός (φύλλα ψιλοκομμένα)
 - ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
 - ½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
 - λίγα λάπαταΧόρτα με ελαφρά ξινή γεύση. Συλλέγονται την άνοιξη και το χειμώνα.
 - 300γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
 - βραστό νερό
 
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC.
 - Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε από πάνω λίγο-λίγο ζεστό νερό τόσο όσο θα πάρει η ζύμη για να γίνει μέτρια σε πυκνότητα.
 - Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα το λαχανόψωμο.
 - Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
 
Θεσπρωτία
  Ήπειρος
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 8803 
Εμφανίσεις σήμερα: 0  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο