Κριθαρότο με γαρίδες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. κριθαράκι
  • 200ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 6 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
  • 20 γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε για 1’ το σοτάρισμα.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  4. Μόλις ρίξουμε την τελευταία δόση του ζωμού, προσθέτουμε και τις γαρίδες.
  5. Όταν χυλώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και του δώσει μια γυαλάδα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1909 Εμφανίσεις σήμερα: 0