Κρέπες με τυροκαυτερή και ελιές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα

για τη γέμιση (1 κρέπας)

  • 2 κ.σ. τυροκαυτερή
  • 3 φέτες σαλάμι αέρος
  • 1 φέτα γκούντα
  • ¼ κρεμμύδι πολύ λεπτές φέτες
  • ½ ντομάτα σε φέτες
  • 3 ελιές χωρίς κουκούτσι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15 - 17 κρέπες

Διαδικασία συνταγής

για τη ζύμη

  1. Χτυπάμε με σύρμα σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για την γέμιση

  1. Αλείφουμε την κρέπα με τυροκαυτερή και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τυλίγουμε σε τρίγωνο και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4901 Εμφανίσεις σήμερα: 7