Κρέπες με κρέμα ούζου και σολομό

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τις κρέπες

  • 3 κούπες γάλα
  • 3 κούπες περίπου αλεύρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι (η διαδικασία αυτή γίνεται πριν από κάθε κρέπα)

για τη γέμιση

  • 300γρ. μυζήθρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνακι ούζο
  • 50ml γάλα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία .Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση .Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες αποξηραμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένα φύλλα
  • 200γρ. σολομός φιλέτο κομμένο σε κύβους
  • λίγο ελαιόλαδο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

για τις κρέπες

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τη γέμιση

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε λίγο ελαιόλαδο τα κομμάτια του σολομού μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει. Χτυπάμε σε άλλο σκεύος τη μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως. με το γάλα να γίνουν λείο μείγμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε. Ενώνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες να σφίξει.
  2. Αλείφουμε τις κρέπες με την κρέμα και προσθέτουμε σολομό. Τις τυλίγουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2741 Εμφανίσεις σήμερα: 0