Κρέπες με χαλούμι και μανιτάρια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα.

για τη γέμιση μίας κρέπας

  • 2 μέτρια μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 λεπτές φέτες χαλούμι
  • 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ⅓ ποτ. κρ. κρασί
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

για τη ζύμη

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τη γέμιση

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο λάδι τα μανιτάρια με το φρέσκο κρεμμύδι.
  2. Μόλις μαλακώσουν σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και ρίχνουμε τα καρυκεύματαΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση..
  3. Προς το τέλος ρίχνουμε το χαλούμιΚυπριακό τυρί από αιγοπρόβειο ή συνδυασμό αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος. Είναι πολύ νόστιμο ψημένο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Εκκρεμεί ακόμη η κατοχύρωσή του ως ΠΟΠ στην ΕΕ. και ανακατεύουμε να ψηθούν όλα μαζί.
  4. Γεμίζουμε τις κρέπες και τις τυλίγουμε σε πούρο ή τρίγωνο.
Γενικά
Κυπριακές συνταγές

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το χαλούμι αποτελεί το παραδοσιακό τυροκομικό προϊόν της Κύπρου. Είναι λευκό, ημίσκληρο τυρί, το οποίο παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα, πυτία και αλάτι. Το βασικό χαρακτηριστικό του...
Το χαλούμι είναι πλούσια πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών. Δε συνιστάται σε περιπτώσεις δίαιτας, καθώς είναι τροφή με αρκετά λιπαρά.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.
Αν δεν έχουμε φρέσκο κρεμμυδάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξερό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8111 Εμφανίσεις σήμερα: 0