Κρέπες με αλλαντικά και τυριά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα.

για τη γέμιση μίας κρέπας

  • 1 φέτα φιλέτο γαλοπούλας κομμένη στη μέση
  • 1 φέτα ζαμπόν κομμένη στη μέση
  • 1 φέτα γκούντα κομμένη στη μέση
  • 1 φέτα ημίσκληρο τυρί κομμένη στη μέση
  • 1 κ.γ. μαγιονέζα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες

Διαδικασία συνταγής

για τη ζύμη

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τη γέμιση

  1. Αλείφουμε πρώτα τη μαγιονέζα και έπειτα βάζουμε σε στρώσεις τα αλλαντικά και τα τυριά.
  2. Τυλίγουμε σε πούρο ή τρίγωνο.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.
Για πιο «δροσερό» αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε και 2 φέτες ντομάτα σε κάθε κρέπα ή μισό φύλλο μαρούλι.

Σχόλια

Από τον Γιώργος Μ. την ημ/νία 03/23/2017 - 20:05
Ηταν Νόστιμο τελικά !!!!!!

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9426 Εμφανίσεις σήμερα: 3