Κρέπες με αλλαντικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.8 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα

για τη γέμιση

  • 3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • 3 φέτες πάριζα ψιλοκομμένες
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • ½ φλιτζ. σκληρό τυρί τριμμένο (γραβιέρα ή κεφαλοτύρι)
  • ½ φλιτζ. γκούντα τριμμένο
  • 1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος (½ φλιτζ. για τη γέμιση και 1 φλιτζ. για το ταψί)
  • 2 κ.σ. σκληρό τυρί τριμμένο για πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες

Διαδικασία συνταγής

για τη ζύμη

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδ, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τη γέμιση

  1. Ψιλοκόβουμε τα υλικά μας και κάνουμε ένα μείγμα ανακατεύοντας με το μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.
  3. Κάνουμε μια φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση. με τα υλικά και γεμίζουμε τις κρέπες.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα τις κρέπες.
  5. Περιχύνουμε με 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
  6. Ψήνουμε στους 180-200οC για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 16307 Εμφανίσεις σήμερα: 5