Η βανίλια ανήκει στην οικογένεια της ορχιδέας. Κατάγεται από το Μεξικό, αλλά πλέον η μεγαλύτερη παραγωγή γίνεται στην Μαδαγασκάρη. Είναι από τα ακριβότερα μπαχαρικά του κόσμου μαζί με το σαφράν. Η...
Κουλουράκια βανίλιας
Υλικά συνταγής
- 1 πλάκα βούτυρο ή μαργαρίνη 250γρ.
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 αυγά (τον έναν κρόκο τον κρατάμε για να αλείψουμε τα κουλουράκια)
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 μπέικιν
- 1 βανίλια
- 5½ ποτήρια αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 2 πορτοκάλια (το ξύσμα)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ένα αυγό ολόκληρο και το ένα ασπράδι και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού.
- Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή. Δεν ζυμώνουμε πολύ το ζυμάρι μας.
- Αφήνουμε την ζύμη μας στο ψυγείο για 30 λεπτά και έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε πλεξούδες. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νεράκι και αλείφουμε τα κουλουράκια μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Η πρώτη φουρνιά ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω από 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 23279
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο