Κοτόπουλο στιφάδο στο ταψί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 2 κιλά σε μερίδες
  • 2 κιλά κρεμμυδάκι για στιφάδο
  • 500γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 φλιτζ. ελληνικού καφέ ξύδι
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 μπαχάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
cookefi
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο., το αφαιρούμε και στη συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια (στο ίδιο λάδι) και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, τη δάφνη, τα μπαχάρια,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  2. Στο ταψί της κουζίνας, βάζουμε το κοτόπουλο, στρώνουμε τα κρεμμυδάκια και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα.
  3. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180οC για 2 ώρες περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια στιφάδο, τα κόβουμε στις άκρες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3 λεπτά (από την ώρα που ξαναπαίρνει βράση το νερό).

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4602 Εμφανίσεις σήμερα: 1