Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση:
Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Κοτόπουλο στιφάδο με αυγολέμονο
Υλικά συνταγής
για το κοτόπουλο
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 5 κόκκοι μπαχάρι
- 5 γαρίφαλα
- 8 κόκκοι πιπέρι
- αλάτι
για το αυγολέμονο
- 1 αυγό
- 2 λεμόνια ζουμερά (ο χυμός τους)
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κομμάτια κοτόπουλου και μόλις ροδίσουν τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδο και τα σοτάρουμε κι αυτά. Μόλις γυαλίσουν τα κρεμμυδάκια προσθέτουμε το κοτόπουλο και νεράκι ίσα-ίσα να φτάνει στα ¾ από τα υλικά. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 1 ώρα. Προσθέτουμε το γαρίφαλο, το μπαχάρι, το πιπέρι και το αλάτι και σιγοβράζουμε για άλλη μισή ώρα περίπου μέχρι να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.
- Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σε κλωστή, σιγά-σιγά ζουμί απο τη σάλτσα του φαγητού. Χτυπάμε διαρκώς με αυγοδάρτη. Όταν έχουμε προσθέσει αρκετή απο την σάλτσα του φαγητού στο αυγολέμονο και έχει πάρει τη θερμοκρασία του φαγητού, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακινούμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει το φαγητό μια βράση. Αποσυρούμε απο τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδεύοντας και με πιλάφι σπυρωτό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3060
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο