Κοτόπουλο σοτέ με θυμάρι και πιπέρι καγιέν

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια

για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. ουίσκι
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κλαδάκια θυμάρι ή 2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. Βγάζουμε απο το ψυγείο δεκαπέντε λεπτά πριν το σοτάρισμα.
  3. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο επιπλέον ελαιόλαδο, σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. τα φιλετάκια.
  4. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας Ρίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με επιπλέον θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. από πάνω και συνοδεύουμε με μουσταρδομαγιονέζα.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Το θυμάρι είναι αρωματικό ετήσιο ποώδες φυτό. Από το θυμάρι χρησιμοποιούμε για θεραπευτικούς σκοπούς τα φύλλα και τις ανθοφόρες κορφές, τις οποίες και συλλέγουμε από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σε...
Το πιπέρι καγιέν είναι σκόνη από αποξηραμένες πιπεριές τσίλι. Έχει έντονα καυτερή γεύση και κόκκινο ή καφεκόκκινο χρώμα. Το πιπέρι καγιέν είναι εξαιρετική πηγή β-καροτένιου, βιταμίνης Α και C. Όπως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5775 Εμφανίσεις σήμερα: 2