Κοτόπουλο ψητό σε μαρινάδα βαλσάμικου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.8 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή ολόκληρο (1.5-1.7 κιλά περίπου)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του και ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του.)
  • 1/2 φλιτζ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κοτόπουλο από 2 ώρες μέχρι και 24 (δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικό σκεύος) .
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  3. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
  4. Τοποθετούμε το ταψάκι στο φούρνο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για μιάμιση ώρα περίπου. Αν πάρει χρώμα πολύ γρήγορα, τυλίγουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε σε γάστρα μαζί με πατάτες baby. Αν βάλουμε πατάτες καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε κι λίγο νεράκι στο ταψί.
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει εύκολα από τα οστά και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 19718 Εμφανίσεις σήμερα: 4