Κοτόπουλο φούρνου με σκορδάκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (1.5 κιλό περίπου)

Για τη μαρινάδα

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κοτόπουλο από το προηγούμενο βράδυ ή για κάποιες ώρες στο ψυγείο (δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικό σκεύος).
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  3. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψάκι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
  4. Βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τους 190 βαθμούς.
  5. Ψήνουμε για 1 με 1 1/2 ώρα. Ενδιάμεσα αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο λάδι ή λιωμένο βούτυρο.
  6. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η συγκεκριμένη μαρινάδα ταιριάζει και στην περίπτωση που θέλουμε να ψήσουμε το κοτόπουλο στα κάρβουνα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1887 Εμφανίσεις σήμερα: 0