Κοτόπουλο με πουρέ μελιτζάνας

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

Υλικά για το κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για τον πουρέ μελιτζάνας

  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 100γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
  2. Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πιπέρι και το υπόλοιπο νερό.
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 1/2 ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.
  6. Ταυτόχρονα κάνουμε τη διαδικασία για τον πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. μελιτζάνας.
  7. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να μαυρίσουν γύρω γύρω.
  8. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  9. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει ο πουρές.
  10. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  11. Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι και τις προσθέτουμε στον πουρέ. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και τέλος προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι.
  12. Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τον πουρέ και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη καταγραφή πωλήσεων κοτόπουλου έγινε στις Η.Π.Α. το 1934 και κατέδειξε ότι οι πωλήσεις πλησίαζαν τα 30 εκατομμύρια κιλά ετησίως. Πρόσφατες καταγραφές τις ανεβάζουν στα 35 εκατομμύρια κιλά...
Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με σκληρό τυρί , όπως στις μακαρονάδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5014 Εμφανίσεις σήμερα: 0