Χιουνκιάρ Μπεγιεντί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το μοσχαράκι

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τον πουρέ μελιτζάνας

  • 1½ κιλό μελιτζάνες
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 100γρ. τριμμένο κασέρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε βούτυρο να ζεσταθεί.
  4. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. άλλα 3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  7. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  8. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  9. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
  10. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να μαυρίσουν γύρω–γύρω.
  11. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  12. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να μη σβολιάσει.
  13. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  14. Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι και τις προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε.
  15. Σερβίρουμε τον πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. μελιτζάνας με το κοκκινιστό.

Αυτό το ήξερες

Ηuncarbegendi σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πως ο Σουλτάνος ευχαριστήθηκε! Πρόκειται για τον Σουλτάνο Μουράτ, τον οποίο οι μάγειρες του, έλληνες στην καταγωγή τους όλοι , προσπαθούσαν  να...

Σχόλια

Από τον Demi την ημ/νία 10/29/2016 - 17:23
μόλις το ετοίμασα και είναι τέλειοοο! έχει μοσχομυρίσει όλο το σπίτι! Μπράβο παιδιά, πολύ ωραία συνταγή!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7440 Εμφανίσεις σήμερα: 6