Κοτόπουλο με πλιγούρι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλο ή 1 στήθος και 2 μπούτια
  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 3 κούπες ζωμός από το κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του) προαιρετικά
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. σε 4 κούπες νερό το κοτόπουλο. Αφού βράσει το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρατάμε και τον ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο ή το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το πλιγούρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τρεις κούπες από το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν έχει ρουφήξει το ζωμό (σχεδόν όλο).
  3. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κοτόπουλου για να πάρει χρώμα η πέτσα, αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το πλιγούρι.

Αυτό το ήξερες

Το πλιγούρι είναι δημητριακό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Το πλιγούρι σε σχέση με το ρύζι και τις πατάτες έχει υψηλότερο δείκτη...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 34035 Εμφανίσεις σήμερα: 5