Κοτόπουλο με πάπρικα και μπούκοβο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1.5-1.7 κιλά περίπου)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός)
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
  2. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κοτόπουλο για 2 -3 ώρες (δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικό σκεύος).
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  4. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε λίγο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή νεράκι (περίπου 1/ 2 φλυτζ).
  5. Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για 1 με 1 1/2 ώρα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί πατάτες και λαχανικά της αρεσκείας μας (κολοκυθάκια, καρότα,πιπεριές) και νεράκι ή ζωμό τόσο όσο να τα σκεπάζει. Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζουμε το ψήσιμο πάλι για 1 με 1 1/2 ώρα.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...
Το μπούκοβο είναι ένα από τα αγαπημένα μπαχαρικά των Βορειοελλαδιτών. Δημιουργείται από αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές και ονομάζεται αλλιώς και μεσογειακό τσίλι. Ταιριάζει πολύ με τη γλυκιά...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει εύκολα από τα οστά και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5001 Εμφανίσεις σήμερα: 0