Κοτόπουλο παπρικάσι σοτέ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 1κ.σ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. κρασί ξηρό (λευκό ή κόκκινο)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  2. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μπαχαρικά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Το στήθος του κοτόπουλου είναι μια ωφέλιμη τροφή που είναι χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2270 Εμφανίσεις σήμερα: 0