Arroz con pollo (κουβανέζικο κοτόπουλο με ρύζι)

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 στήθη κοτόπουλου ή 8 μπούτια
  • 2 φλιτζ. ρύζι κίτρινο ή μακρύκοκκο
  • 2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
  • 500ml μπύρα
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 10 ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 4 στήμονες σαφράν
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά καυτερή (pimento παραδοσιακά)
  • ½ φλιτζ. αρακάς βραστός (ή κονσέρβας)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα στήθη κοτόπουλου. Εάν χρησιμοποιούμε μπούτια απλά τα πλένουμε. Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις κόκκινες πιπεριές, τις πράσινες πιπεριές, το κρεμμύδι και τη ντομάτα. Ψήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για περίπου 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την μπύρα και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κοτόπουλου στην κατσαρόλα.
  3. Αφού πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ρύζι και το σαφράνΟι ανθήρες του φυτού κρόκος. Ακριβό, αλλά πολύ εκλεκτό μπαχαρικό. Έχει στυφή, πικάντικη γεύση και χρωματίζει τα φαγητά κίτρινα.. Μόλις φτάσει πάλι στο σημείο βρασμού καλύπτουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Ελέγχουμε ενδιάμεσα να μην στεγνώσει το φαγητό από υγρά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου ακόμη.
  4. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι αφαιρούμε από την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  5. Γαρνίρουμε με λίγο αρακά.
Κούβα
Βόρεια Αμερική

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2843 Εμφανίσεις σήμερα: 0