Κοτόπουλο κορμά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο με πέτσα ή 1 κιλό κοτόπουλο τεμαχισμένο
  • 1 κ.σ. γεμάτη τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 150γρ. γιαούρτι
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή.
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρος τριμμένος
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 κ.γ. γκαράμ μασάλα
  • 75γρ. γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. αλεσμένα αμύγδαλα
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 6-8 άτομα
Ασία (Ινδία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο. Αν χρησιμοποιούμε φιλέτο το κόβουμε σε τρία μέρη. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή., το σκόρδο και το γιαούρτι. Το μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για 12 ώρες στο ψυγείο.
  2. Διαλύουμε σε μούλτι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί για να γίνει το μείγμα πιο απαλό.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική., το πιπέρι, τον κουρκουμά και γκαράμ μασάλα και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για περίπου 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά.
  4. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία ψησίματος και προσθέτουμε την πάστα κρεμμυδιού και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε την μαρινάδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και νερό τόσο όσο να καλύψει ίσα ίσα το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα.
  7. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει (30-40 λεπτά).
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αλάτι αν χρειάζεται. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Ινδία
Ασία

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Ο κουρκουμάς (ή κιτρινόριζα) είναι φυτό γνωστό από την αρχαιότητα σε πολλούς διαφορετικούς λαούς. Χρησιμοποιηθήκε ανά τους αιώνες από τους Κινέζους, τους Ινδούς, τους λατινοαμερικανούς και τους...

Σχόλια

Από τον γιώτα την ημ/νία 10/29/2016 - 17:32
τρελαίνομαι για ινδικό! πρέπει να το φτιάξω άμεσα!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2580 Εμφανίσεις σήμερα: 0