Κοτόπουλο με σουμάδα και αμύγδαλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια
  • 1 σφηνοπότηρο σουμάδα
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζ. αμύγδαλα λευκά
  • 500ml. νερό ή ζωμός λαχανικών
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΤσιγαρίζουμεΣε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμαΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. ελαφρώς.
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., τη σουμάδα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Τα αφήνουμε να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. για περίπου 1 ώρα μέχρι να ελαττωθεί αρκετά το ζουμάκι και να μελώσει. Ελέγχουμε κι ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να δώσει επιπλέον άρωμα παντού και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...
Η σουμάδα είναι ποτό που προέρχεται από γαλάκτωμα αμυγδάλων ή πικραμύγδαλων. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν θιάσιον. Λόγω του λευκού της χρώματος ήταν παλαιότερα πολύ διαδεδομένη ως το ποτό του γάμου και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2365 Εμφανίσεις σήμερα: 0