Κοτόπουλο κοκκινιστό με κολοκυθάκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.4 (5 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. μαϊντανός (προαιρετικά)
  • 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
  2. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  3. Τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. στο μισό ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι) και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι) να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό ,την πάπρικα και το πιπέρι.
  7. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 1/4 ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη.
  8. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να βράσουν με το κοτόπουλο για 15 λεπτά.
  9. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό αν χρησιμοποιούμε.
  10. Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα κολοκυθάκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με σκληρό τυρί , όπως στις μακαρονάδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 17968 Εμφανίσεις σήμερα: 3