Κοτόπουλο με κριθαράκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.9 (8 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

Υλικά για το κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 3 κούπες νερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/3 κ.γ. κύμινο
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
  2. Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το σκόρδο. Διαλύουμε τον πελτέ στην μία κούπα νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και τα μπαχαρικά εκτός από αλάτι.
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 1/2 ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Προς το τέλος, προσθέτουμε το αλάτι. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. βγάζουμε σε πιατέλα τις μερίδες του κοτόπουλου και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο για να είναι ζεστά.
  6. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση το ζουμί του φαγητού προσθέτουμε το κριθαράκι κι ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του. Ανακατεύουμε ενδιάμεσα. 
  7. Σερβίρουμε το κριθαράκι ζουμερό με το κοτόπουλο.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με σκληρό τυρί , όπως στις μακαρονάδες.

Σχόλια

Από τον Ειρηνη Τσετσε την ημ/νία 04/10/2021 - 14:45
Αν θέλουμε το κριθαράκι πιο σπυρωτό μπορούμε να το τσιγαριστούμε λίγο πριν το προσθέσουμε στο φαγητό,

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 54663 Εμφανίσεις σήμερα: 0