Κοτόπουλο με κάρυ

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό)
  • 3 κ.σ κοφτές αλεύρι
  • ½ φλιτζ. λάδι
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.σ κοφτή κάρυ
  • ½ φλιτζ. χυμό ντομάτας
  • 1 ½ φλιτζ. νερό ή ζωμό βοδινό
  • 2 κ.γ αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καψαλίζουμε το κοτόπουλο για τυχόν τριχούλες ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κάνει και το κόβουμε σε 6-8 κομμάτια.
  2. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και αλευρώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο.
  3. Σε τηγάνι με λαδάκι ροδίζουμεΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις μεριές και τα βάζουμε στη χύτρα.
  4. Στη συνεχεία στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ,μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το κάρυ, αλάτι κατά βούληση και το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά.. Μόλις αρχίσει να βράζει το μίγμα το προσθέτουμε και αυτό στη χύτρα.
  5. Κλείνουμε τη χύτρα, μετά το σφύριγμα της βαλβίδας χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  6. Ανοίγουμε με προσοχή το καπάκι και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.
  7. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά με ανοιχτό καπάκι το φαγητό μας.
  8. Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...
Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από την Ινδία. Τα βασικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι η κιτρινόριζα,το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το τζίντζερ, η...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να ανοίξουμε τη χύτρα ταχύτητος περιμένουμε να κρυώσει. Αν βιαζόμαστε την βάζουμε κλειστή κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μην βγαίνει ατμός από την βαλβίδα όταν τη σηκώνουμε με το χέρι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3102 Εμφανίσεις σήμερα: 0