Κοτόπουλο με φρούτα και σάλτσα κάρυ

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο
  • 50γρ βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 25γρ. αλεύρι
  • 2 μήλα κομμένα σε κύβους
  • 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1κ.σ κάρυ
  • Αλάτι - Πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε δυνατή θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο στη χύτρα.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ροδίζουμεΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο και από τις 2 πλευρές . Προσθέτουμε και το κρεμμύδι μας ώσπου να ροδίσει ελαφρώς.
  4. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι ,το κάρυ και ¾ του λίτρου νερό, αλάτι ,πιπέρι τα μυρωδικά και το σκόρδο.
  5. Κλείνουμε τη χύτρα και μόλις αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και ψήνουμε για 11 λεπτά.
  6. Ανοίγουμε προσεκτικά όπως πάντα τη χύτρα μας και αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλου ώστε να σουρώσουμε τη σάλτσα και να την ξαναβάλουμε στη χύτρα μαζί με το κοτόπουλο.
  7. Προσθέτουμε τα μήλα και τις μπανάνες στη χύτρα .Κλείνουμε και αφού αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα ,χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμη.

Αυτό το ήξερες

Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από την Ινδία. Τα βασικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι η κιτρινόριζα,το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το τζίντζερ, η...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να ανοίξουμε τη χύτρα ταχύτητος περιμένουμε να κρυώσει. Αν βιαζόμαστε την βάζουμε κλειστή κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μην βγαίνει ατμός από την βαλβίδα όταν τη σηκώνουμε με το χέρι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2834 Εμφανίσεις σήμερα: 0