Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.
Κοτόπουλο στη γάστρα με πικάντικη μουστάρδα
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο καθαρισμένο
- 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη με κάρυ
- 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο και θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. φρέσκο
- 3-4 φέτες μπέικον
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μουστάρδα, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του.
- Ανασηκώνουμε την πέτσα του κοτόπουλου και τοποθετούμε το βούτυρο πάνω από το στήθος του (έτσι θα γίνει μαλακό το κρέας και δεν θα στεγνώσει).
- Τρίβουμε τα κλωναράκια των μυρωδικών πάνω από το κοτόπουλο μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα..
- Τοποθετούμε τις φέτες μπέικον πάνω από τα μπούτια και τις φτερούγες.
- Βάζουμε το κοτόπουλο στην γάστρα, προσθέτουμε λίγο νερό (1 φλιτζάνι) και ψήνουμε με κλειστό καπάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 45 λεπτά. Στο ενδιάμεσο, βλέπουμε αν πρέπει να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Ανοίγουμε τη γάστρα και ψήνουμε χωρίς καπάκι για 20 λεπτά περίπου.
- Το κοτόπουλο θα έχει ψηθεί, όταν αφού τρυπήσουμε το κρέας με μαχαίρι, οι ζωμοί του είναι καθαροί.
- Σερβίρουμε ζεστό με ρύζι πιλάφι και ψητά λαχανικά.
Αυτό το ήξερες
Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από την Ινδία. Τα βασικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι η κιτρινόριζα,το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το τζίντζερ, η...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν δεν έχουμε πικάντικη μουστάρδα με κάρυ, προσθέτουμε ½ κ.γ. κάρυ στο κοτόπουλο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8003
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο