Κοτόπουλο γεμιστό στη χύτρα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 Κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
  • 2,5lit Νερό
  • ½ κιλό καρότα
  • 2 πράσα
  • 1 σελινόριζα
  • 1 κρεμμύδι τρυπημένο με 2 γαρύφαλλα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150γρ. μπέικον
  • 2-3 Συκωτάκια
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • Αλάτι – πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια και το μπέικον και κάνουμε ένα μίγμα μ’ αυτά και μια σκελίδα σκόρδο, το μαϊντανό ,αλάτι ,πιπέρι και 1 αυγό.
  2. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το μίγμα.
  3. Ρίχνουμε το νερό στη χύτρα προσθέτουμε τα λαχανικά ,τα μυρωδικά, αλάτι ,πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. .
  4. Έπειτα αφαιρούμε μισό λίτρο νερό και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  5. Κλείνουμε τη χύτρα και μόλις αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  6. Αν όταν ανοίξουμε τη χύτρα δεν είναι αρκετά δεμένη η σάλτσα μας ,την αφήνουμε ανοιχτή στη φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο..
  7. Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.

Αυτό το ήξερες

Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να ανοίξουμε τη χύτρα ταχύτητος περιμένουμε να κρυώσει. Αν βιαζόμαστε την βάζουμε κλειστή κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μην βγαίνει ατμός από την βαλβίδα όταν τη σηκώνουμε με το χέρι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3581 Εμφανίσεις σήμερα: 1