Κοτόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. για 20 λεπτά το κοτόπουλο και στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε.
  2. Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  3. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και ανακατεύουμε.
  5. Συνεχίζουμε με τη διαδικασία για την πίτα.
  6. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  7. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  8. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  9. Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  10. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
  11. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  12. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού.
  13. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  14. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  15. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  16. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8039 Εμφανίσεις σήμερα: 0