Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Κοτόπιτα
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. για 20 λεπτά το κοτόπουλο και στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε.
- Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε με τη διαδικασία για την πίτα.
- Βουτυρώνουμε το ταψί.
- Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
- Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
- Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
- Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
- Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
- Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού.
- Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
- Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8039
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο