Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Τρουφάκια
Υλικά συνταγής
- 250γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά βιολογικά
- 300γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 250γρ. καρυδόψιχαΤα καρύδια αφού αφαιρεθεί το σκληρό εξωτερικό τους τσόφλι. αλεσμένη
- 250γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. κακάο
- 1 σφηνοπότηρο μπράντι ή κονιάκ
- τρούφα για την επικάλυψη
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 40 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε τα αυγά με την άχνη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε στρόγγυλες μπουκίτσες και τις βάζουμε για 1½ ώρα στην κατάψυξη.
- Τις βγάζουμε από την κατάψυξη, τις βρέχουμε με λίγο μπράντι και τις περνάμε από τρούφα.
- Τοποθετούμε τις τρούφεςΜικρά στρόγγυλα σοκολατένια γλυκίσματα τα οποία τυλίγονται με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο. σε μικρά χαρτάκια για γλυκά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6514
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο