Κολοκυθάκια τηγανιτά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τα κολοκυθάκια

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κούπα ελαιόλαδο (για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι ενώ ανακατεύονται διαρκώς.)
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το κουρκούτι

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 φλιτζ. μπύρα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα (σαν ορεκτικό)

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα.
  2. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα αφήνουμε σε αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους για μισή ώρα και στραγγίζουμε.
  3. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα περνάμε από το κουρκούτι.
  4. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  6. Σερβίρουμε με τζατζίκι.

Αυτό το ήξερες

Τα κολοκυθάκια είναι οι καρποί της κολοκυθιάς και συλλέγονται όταν είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη C. Πέρα από τους καρπούς της...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4156 Εμφανίσεις σήμερα: 0