Κόκκινα Πασχαλινά αυγά χωρίς βαφή

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 20 αυγά (λευκά κατά προτίμηση)
  • 2 λίτρα νερό
  • 6-8 ρίζες παντζάρι
  • 4 κ.σ. ξύδι
  • λίγο λάδι για το γυάλισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 20 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Θα χρειαστούμε 6 φλιτζάνια καθαρισμένο παντζάρι. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τα παντζάρια και το ξύδι.
  2. Αφήνουμε να βράσουν καλά. Σουρώνουμε το νερό και το κρατάμε.
  3. Πλένουμε τα αυγά καλά. Βάζουμε το «χρώμα» μας σε κατσαρόλα και μαζί τα αυγά. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  4. Φορώντας γάντια αφαιρούμε τα αυγά από την κατσαρόλα και μόλις στεγνώσουν τα γυαλίζουμε. Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί λίγο λάδι και τα σκουπίζουμε με αυτό απ’όλες τις πλευρές.

Αυτό το ήξερες

Για να μην σπάσουν τα αυγά κατά το βράσιμο τα αφήνουμε εκτός ψυγείου, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, πολλές νοικοκυρές υποστηρίζουν πως τα αυγά δεν σπάνε με τίποτα, αν τα βάλουμε στην...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3643 Εμφανίσεις σήμερα: 0