Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Λιγκουίνι με κρέμα γάλακτος
Υλικά συνταγής
υλικά για τα ζυμαρικά
- 500γρ. λιγκουίνι (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
υλικά για τη σάλτσα
- 250ml κρέμα γάλακτος (⅓ φλιτζ. περίπου)
- 60γρ. βούτυρο (2 κ.σ. περίπου)
- ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο (για το σερβίρισμα)
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ένα ποτήρι από το νερό τους, στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.).
- Στην κατσαρόλα (ή σε βαθύ τηγάνι), λιώνουμε το βούτυρο.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ⅓ φλιτζ. νερό (από τα ζυμαρικά). Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά για απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Δε σπάμε τα ζυμαρικά.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 46737
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο