Κέικ αμυγδάλου

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • ½ πάστα αμυγδάλου κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 2 βανίλιες
  • 2½ φλιτζ. άχνη ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 αυγά
  • ½ φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι ή sour cream

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τη ράγα του φούρνου στο μεσαίο σημείο και προθερμαίνουμε στους 180οC.
  2. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
  3. Με μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. με την αμυγδαλόψιχα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα (περίπου για 3 λεπτά).
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.
  5. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα περίπου άλλα 3 λεπτά.
  6. Ανεβάζουμε και πάλι ταχύτητα και προσθέτουμε ένα–ένα τα αυγά (πρώτα τους κρόκους και έπειτα τα ολόκληρα).
  7. Μειώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη φαρίνα σιγά–σιγά.
  8. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  9. Βάζουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι το κέικ να πάρει ένα χρυσαφί χώμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη ζάχαρη.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2460 Εμφανίσεις σήμερα: 1