Καρότα σοτέ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.3 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 8 καρότα
  • 1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. με κρύο νερό. Όταν μαλακώσουν (να τρυπιούνται με το πιρούνι αλλά να μην διαλύονται) τα στραγγίζουμε.
  2. Τα κόβουμε σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας.
  3. Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε τα καρότα, αλάτι και πιπέρι.
  4. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 3-4 λεπτά και σερβίρουμε σαν γαρνιτούρα.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο θεωρείται ότι κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά ευκολότερα το ασβέστιο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5017 Εμφανίσεις σήμερα: 1