Κανταΐφι αλμυρό με σος βύσσινο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. (1 πακέτο) κανταΐφι
  • 1 φλιτζ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζ. γάλα εβαπορέ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη γέμιση

  • 2 φλιτζ. ανθότυρο
  • 1½ φλιτζ. μανούριΤυρί από τυρόγαλα. Παρασκευάζεται κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Είναι επιτραπέζιο τυρί και τρώγεται φρέσκο. Αν παλαιωθεί είναι κατάλληλο για μακαρονάδες.
  • 1 φλιτζ. φυστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • 3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σος βύσσινο

  • 1 φλιτζ. γλυκό βύσσινο
  • 5 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
cookmik
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 15-20 τεμ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Τρίβουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μαζί με τα χτυπημένα αυγά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ελαφρώς 1 μεγάλο ταψί.
  3. Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι τραβώντας το απαλά με τα δάχτυλά μας. Το ανοίγουμε πολύ καλά. Το χωρίζουμε σε περίπου 15-20 κομμάτια. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι που χωρίσαμε και το κάνουμε σαν φωλιά στο ταψάκι. Απλώνουμε καλά και βάζουμε γέμιση περίπου 2 κουταλιές Κλείνουμε το κανταΐφι έτσι ώστε να καλύψουμε τη γέμιση.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα κανταϊφάκια. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. καλά.
  5. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε τα υλικά όλα μαζί σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρευστη η σάλτσα. Σερβίρουμε τα κανταϊφάκια ζεστά με σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Ο ανθότυρος είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί, με ελαφριά γεύση, ενώ ο ξηρός...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1990 Εμφανίσεις σήμερα: 0