Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και φέτα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 500γρ. χυμό ντομάτας (κατά προτίμηση φρέσκες)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι
  •  

για τη γέμιση

  • 500γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. χυμό ντομάτας ή μια ντομάτα μεγάλη κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. κομμένη
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 250γρ. φέτα
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  •  
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το σπανάκι και περιμένουμε να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα.. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστούν τα υγρά από το σπανάκι και προσθέτουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει η γέμιση.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Γεμίζουμε τα κανελόνια με γέμιση και τα βάζουμε στο ταψί.
  3. Αναμιγνύουμε στη ντομάτα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και περιχύνουμε τα κανελόνια. Συμπληρώνουμε με ζεστό νεράκι, τόσο όσο να σκεπάζονται καλά τα κανελόνια.
  4. Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά, χαμηλώνοντας το φούρνο.
  5. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό χρώμα.
  6. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν προτιμάτε τα κανελόνια πολύ μαλακά, τα βράζετε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Στη συνέχεια, τα γεμίζετε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6427 Εμφανίσεις σήμερα: 0