Καλκάνι ογκραντέν

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 καλκάνι (περίπου 1 κιλό)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • ¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  2. Σε τηγανάκι λιώνουμε το μισό βούτυρο, και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να απορροφήσουν το βούτυρο για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το καλκάνι και το κρασί.
  4. Μεταφέρουμε σε ταψάκι το ψάρι.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος.
  6. Δίνουμε μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. και περιχύνουμε το ψάρι με τα λαχανικά και τη σάλτσα.
  7. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο βούτυρο το διασκορπίζουμε σε κομματάκια σε όλο το ταψί.
  8. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
  9. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.

Αυτό το ήξερες

Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται. Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο για όποιον θέλει.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2072 Εμφανίσεις σήμερα: 0