Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Ρoφός φούρνου με ντοματούλα και σκόρδο
Υλικά συνταγής
- 4 φέτες ροφού των 250γρ.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
- Αναμιγνύουμε το σκόρδο με το μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι.
- Αλείφουμε τις φέτες με το μείγμα του μπολ στις χαρακιές.
- Αν περισσέψει λίγο από το μείγμα, το ανακατεύουμε με τη ντομάτα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, βάζουμε τις φέτες και τις περιχύνουμε με τη ντομάτα, το λάδι, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου για 45 λεπτά περίπου.
Αυτό το ήξερες
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η συνταγή αυτή γίνεται και με λαβράκι, τσιπούρα και κέφαλο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6606
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο