Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.
Χταπόδι μεθυσμένο
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό χταπόδι
- 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 500ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ διαλυμένη σε ½ ποτήρι νερό
- 3 φύλλα δάφνης
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μάυρο κόκκους
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα με λίγο κοχλάζον νερό (ίσα-ίσα να σκεπάζει το χταπόδι) βάζουμε το χταπόδι να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
- Αφού βράσει και μαλακώσει το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία,σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 3-4 λεπτα μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα.. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ½ ποτήρι ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. από αυτόν που έβρασε το χταπόδι μας.
- ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. το χταπόδι για περίπου 1 ώρα από την ώρα που θα πάρει βράση και ανακατεύουμε ενδιάμεσα. Στο τέλος το φαγητο μας θα έχει μείνει με την σάλτσα του δεμένη.
- Σερβίρουμε με πατάτες βραστές ή πιλάφι σπυρωτό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3046
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο