Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Χοιρινό πρασοσέλινο
Υλικά συνταγής
για το κρέας
- 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μπουκιές ή μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
- 1 κιλό πράσο κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 1 κιλό σέλινο κομμένα σε 3-4 κομμάτια
- 3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 1-2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
για το αυγολέμονο
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.γ. κορνφλάουρ
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει το κρέας).
- Προσθέτουμε το πράσο και το σέλινο και σιγοβράζουμε για άλλα 45 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, αυγοκόβουμεΗ διαδικασία που κάνουμε για να βάλουμε αυγό σε φαγητά. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι, έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά, σχεδόν σαν κλωστή, ζουμί από το φαγητό μας. Ρίχνουμε ζουμί τόσο ώστε η σούπα ή το φαγητό να έχουν περίπου την ίδια θερμοκρασία με το μείγμα του αυγού. Ρίχνουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Καλό είναι να μην ξαναβράσουμε αυτά τα φαγητά. και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Αυτό το ήξερες
Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...
Το σέλινο είναι ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα που συναντάμε στην κουζίνα. Υπάρχουν δύο ποικιλίες: η μία με τη μεγάλη ρίζα, η γνωστή σελινόριζα που τρώγεται σε σαλάτες, σούπες και σε...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σε περίπτωση που το κρέας έχει τραβήξει όλα τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νεράκι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 20773
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο