Χοιρινά φιλετάκια με σχοινόπρασο στο τηγάνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 8 φέτες φιλετάκια χοιρινά (100γρ./καθένα) ή λόντζα
  • 4 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. φασκόμηλο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό ελαιόλαδο τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. και από τις δύο πλευρές.
  2. Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασοΜοιάζει με το κρεμμύδι αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Τα φύλλα του είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται εύκολα και για ντεκόρ., τη ρίγανη. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. τα φιλετάκια με το κρασί και χαμηλώνουμε στο μισό τη θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο με τα μυρωδικά προς το τέλος. Σερβίρουμε αμέσως ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2673 Εμφανίσεις σήμερα: 0