Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Βισισουάζ με κάρδαμο και καρότο
Υλικά συνταγής
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 600γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 φλιτζ. κάρδαμο φρέσκο
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο ή ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1½ λίτρα νερό ή ζωμός
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και πριν πάρει χρώμα ρίχνουμε τις πατάτες, το πράσο και το καρότο.
- Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφού βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. περνάμε τα υλικά από σήτα ή μπλέντερ.
- ΜπλανσάρουμεΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. το κάρδαμοΑνοίκει στην οικογένεια του τζίντζερ. Κατάγεται, κυρίως, από την Ινδία. Η γεύση του αναπτύσεται καλύτερα κατά το μαγείρεμα, γι' αυτό καλύτερα να χρησιμοποιείται από την αρχή..
- Βάζουμε ξανά τη σούπα στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο, το κάρδαμο και την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε χρησιμοποιώντας το σχοινόπρασοΜοιάζει με το κρεμμύδι αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Τα φύλλα του είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται εύκολα και για ντεκόρ. σαν ντεκόρ.
Αυτό το ήξερες
Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η σούπα αυτή σερβίρεται αμέσως, διαφορετικά το κάρδαμο θα χάσει το πράσινο χρώμα του.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3870
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο