Γιουβέτσι με μικρό μακαρονάκι και κοτόπουλο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. κοφτό μισό μακαρονάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό (ditali lisci)
  • ½ κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500γρ. ντοματοχυμός
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτές
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. ολόκληρο το κοτόπουλο. Ξαφρίζουμε κατα τη διάρκεια του βρασίματος. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και όταν κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε.
  2. Σε μία ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ντοματοχυμό, τον πελτέ, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και 500ml.-700ml. ζεστό ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. για να μπορέσουν να βράσουν.
  4. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά και μελώσουν τα υλικά.
  5. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. προαιρετικά με κάποιο αλμυρό τυρί.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3098 Εμφανίσεις σήμερα: 0