Γαύρος τηγανητός

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό γαύροι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε από λέπια και εντόσθια τα γαυράκια και τα πλένουμε.
  2. Αλατίζουμε τα ψάρια και βάζουμε το λάδι να κάψει.
  3. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Σερβίρουμε με το λεμόνι κομμένο στα 4.

Αυτό το ήξερες

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D. Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών. Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα. 2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3647 Εμφανίσεις σήμερα: 1