Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Γαύρος τηγανητός
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό γαύροι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε από λέπια και εντόσθια τα γαυράκια και τα πλένουμε.
- Αλατίζουμε τα ψάρια και βάζουμε το λάδι να κάψει.
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με το λεμόνι κομμένο στα 4.
Αυτό το ήξερες
1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6230
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο