Μανιτάρια πορτομπέλο σοτέ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 5 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. γραβιέρα κρήτης
  • 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  2. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  3. Κλείνουμε το μάτι και πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με τα τυριά και με χυμό λεμονιού. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 21032 Εμφανίσεις σήμερα: 12