Μάφινς με γλάσο τυριού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει
  • ½ φλιτζ. (καστανή) ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • μια πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζ. κακάο
  • 80γρ. μαύρη σοκολάτα

για το γλάσο

  • 250γρ. τυρί κρέμα
  • 150γρ. άχνη ζάχαρη
  • 70γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • μερικές σταγόνες λεμονιού
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 20 τμχ.

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο μέσα σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε άλλη μπασίνα χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα μία δόση από το αλεύρι και λίγο γάλα διαδοχικά μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
  3. Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε με μεγάλο μαχαίρι την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Τοποθετούμε χαρτάκια στις ειδικές φόρμες για μάφινς (περίπου 20 μικρά).
  5. Τοποθετούμε το μείγμα στα κουπάκια με ένα κουτάλι ή ένα χωνί ζαχαροπλαστικής μίας χρήσης μέχρι τα 3/5 του ύψους τους.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά περίπου.
  7. Αφαιρούμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Ετοιμάζουμε το γλάσοΛεπτή στρώση επικάλυψης γλυκισμάτων, μπισκότων. Μείγμα άχνης ζάχαρης και νερού. Με την προσθήκη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε και γλάσο σε διάφορα χρώματα. με τυρί κρέμα, χτυπάμε τα υλικά με μίξερ μέχρι το γλάσο να γίνει ομοιόμορφο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον άχνη για να γίνει πιο σταθερό και πιο λευκό.
  9. Καλύπτουμε τα μάφινς με το γλάσο και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με ζαχαρωτά.

Αυτό το ήξερες

Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6622 Εμφανίσεις σήμερα: 0