Φιλέτα μπούτι κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.9 (8 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία φιλέτα μπούτι κοτόπουλο (700 γρ.)
  • 200ml λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φιλέτα και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού η μαρινάδα. Βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, αφήνουμε να ροδίσουν από τη μια μεριά και γυρίζουμε.
  3. Όταν πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί.
  4. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοολ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν μετά το σβήσιμο τα φιλέτα μας δεν είναι έτοιμα, προσθέτουμε λίγο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κοτόπουλου αν έχουμε ή λίγο ζεστό νερό.
  5. Σερβίρουμε αράβικες πιτούλες περασμένες από τηγάνι με λίγο βούτυρο και ρύζι μπασμάτι.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Το ρύζι μπασμάτι προέρχεται από την Ινδία και του ταιριάζει το μαγείρεμα με μπαχαρικά. 

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3286 Εμφανίσεις σήμερα: 4